Mac Mini–ekstra harddisk/SSD

I fjor høst fikk jeg meg en Mac Mini(Late 2012, 2.5GHz) fra det store utland. Prisen i Norge var ca. 4800,- og med tanke på at jeg ga litt under 3700,- syntes jeg det var greit å se hva jeg kunne få ut av de ‘sparte pengene’.

kabel C7 strømkabel Mac MiniTil informasjon for andre som har kjøpt en Mac Mini i utlandet, kjøpte jeg denne kabelen fra Clas Ohlson som passer i våre kontakter.

Når det gjaldt selve oppgraderingen så ønsket jeg å få på plass en SSD som hoveddisk og benytte 500GB disken som fulgte med som en DATA disk. Valget falt på Samsung 840 Pro Series 256GB da det stort sett ble henvist til denne på diverse forum o.l.

Når det gjelder verktøy har jeg benyttet iFixit sitt Mac Mini Dual Drive Kit. For selve utførelsen benyttet jeg OWC installation video og iFixit – Installing Mac Mini Dual Drive som veiledninger.

Oppsumeringen min går på at man skal være tålmodig, rolig og bruke lite makt. Det var et tidspunkt der jeg trodde strømforsyning, IR og trådløs antenne hadde tatt kvelden(pessimisten som tok overhånd).

Tomt Mac Mini kabinett Mac Mini deler Ny innmat-Samsung SSD

 

Nesten ferdig montert-Mac Mini med SSD

Oppsummering:
I utgangspunktet så jeg for meg å benytte de 1100,- oppsparte kronene til oppgradering. Det ble nok ikke den faktiske summen.

  • SSD – ca. 1700,- NOK
  • RAM – ca. 800,- NOK
  • Strømkabel – ca. 40,- NOK
  • iFixit kit – 30,- $

Resultat:
Jeg er kjempe fornøyd med resultatet, min Xbench score før Trim Enabler ble lagt til.

Xbench_uten_TRIM_enablerMed TRIM:

Xbench_med_TRIM_enabler

iFixit(*step 37) visste til følgende testresultat fra Xbench.

image

 

Del dine erfaringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.